Black Week

Deals Winkels

Waar het eerder voornamelijk ging om Black Friday, de vrijdag na Thanksgiving waar je de beste solden kunt scoren, zien we tegenwoordig steeds meer een verschuiving naar de Black Week. Maar wat houdt de Black Week in en wanneer begint deze week? Op deze pagina vind je er alles over, of bekijk gelijk alle Black Friday deals.

Wat is Black week?

Black Week is ontstaan doordat veel winkels eerder begonnen met hun koopjes en die acties langer door laten lopen. Hierdoor ben je als consument niet meer afhankelijk van die ene vrijdag. Dit zorgt ervoor dat je geen goede solden hoeft mis te lopen. Grote bedrijven doen al langer mee met dit fenomeen. In 2017 begon Coolblue al met meerdere dagen hoge kortingen. Toen konden de bezoekers van 17 tot en met 26 november profiteren van de deals.

Niet alleen in Nederland zien we deze verschuiving. Ook Amazon, één van de grootste webwinkels in de wereld, begon al in 2017 met een hele week aan kortingen. Elk jaar zullen er meer webshops en fysieke winkels meedoen, dit doen ze om de concurrentiestrijd aan te kunnen gaan. Voor ons als consument is dit natuurlijk alleen maar fijn, wij hebben hierdoor langer en eerder toegang tot de beste kortingen.

black week 2021

Wanneer is Black Week?

Black Week begint normaal gesproken de week voor Black Friday. Kleine kanttekening: je weet natuurlijk nooit wat de gedachten van de grote winkels zijn. Eén ding weten we natuurlijk zeker: dat Black Week rondom Black Friday zal zijn, dat valt dit jaar op 25 november. Waarschijnlijk kan je bij vele winkels al vanaf 18 november kunt profiteren van de beste deals. Ook zullen er waarschijnlijk veel winkels zijn die hun solden laten lopen tot en met Cyber Monday, als ze dan een week aanhouden zullen de acties beginnen op 21 november.

Wellicht zijn er dit jaar Belgische winkels die nog eerder zullen starten. We weten nog niet wat de rol van corona zal zijn tijdens de aankomende Black Week. Wanneer we nog steeds rekening moeten houden met een maximaal aantal bezoekers per winkel zullen de acties misschien nog eerder starten om deze drukte aan te kunnen.

Waarom Black Week?

Waarom doen steeds meer winkels aan Black Week? Zoals eerder benoemd ben je als consument niet langer afhankelijk van één dag. Dit is een goede uitkomst voor mensen die bijvoorbeeld de hele dag moeten werken op Black Friday of andere dingen te doen hebben. Doordat de deals eerder beginnen heb jij ook eerder je favoriete producten voor een goede prijs in huis.

Ook heb je als koopjesjager minder last van drukte bij de fysieke winkels in België. We kennen allemaal wel de filmpjes uit Amerika van enorme hordes mensen die de winkels bestormen bij opening. Wanneer de acties een hele week gelden wordt deze drukte verspreid over meerdere dagen wat zorgt voor minder mensen op het zelfde moment.

Ook voor de online bestellingen is het een goede uitkomst. Normaliter werden alle pakketjes op vrijdag besteld. Dit zorgde voor een enorme drukte bij de bezorgdiensten die zij onmogelijk aan konden. Hierdoor konden bedrijven hun bezorgbelofte niet waar maken. Waar zij bijvoorbeeld normaal een bezorging van 1 werkdag hanteerden, duurde het door de drukte wat langer. De Black Week zorgt ervoor dat deze bezorgdrukte meer verspreid is zodat PostNL en DHL het beter aan kunnen.


Deals Winkels