Wanneer is Black Friday?

Black Friday België 2024 is op 25 november. Dit is geen willekeurige datum die gekozen is, de datum is namelijk afhankelijk van wanneer de Amerikanen Thanksgiving vieren. Black Friday komt namelijk uit Amerika. Het zal je vast niet verbazen dat Black Friday altijd op een vrijdag is. Het valt elk jaar op de eerste vrijdag na Thanksgiving. Hierdoor is van te voren al bekend wanneer zwarte vrijdag zal zijn. Benieuwd welke winkels er dit jaar allemaal meedoen? Een handig overzicht vind je hier.

wanneer is black friday

Hoe lang duurt Black Friday?

Black Friday zelf is eigenlijk alleen die ene vrijdag en duurt dus 24 uur. Tegenwoordig laten veel winkels hun kortingen doorlopen tot Cyber Monday of starten ze hun deals zelfs eerder. Hierdoor ontstaat er een Black Week waarin consumenten de drukte kunnen ontlopen en de hele week kunnen profiteren van de beste acties. Je hoeft vaak niet te wachten tot Black Friday zelf. Over het algemeen duurt de volledige Black Friday tot Cyber Monday. \dit is de maandag na Black Friday die volledig in het teken staat van online shoppen.

Welke datum is Black Friday?

Doordat Thanksgiving dit jaar gevierd wordt op 24 november kunnen we berekenen dat de vrijdag daarna 25 november is. Hierdoor is de datum van Black Friday 2021 25 november. Zet deze datum in je agenda of schrijf je in voor onze nieuwsbrief, hierdoor mis je geen kortingen. Het zou erg jammer zijn als je net de beste deal misloopt voor het product dat je al maanden wil kopen.

We kunnen alvast uitrekenen op welke datum Black Friday de aankomende jaren zal zijn. Hierdoor kan je je er al lang van te voren op voorbereiden. De data van de aankomende jaren zijn:

  • 2022: Black Friday is op 25 november
  • 2023: Black Friday is op 24 november
  • 2024: Black Friday is op 29 november
  • 2025: Black Friday is op 28 november
  • 2026: Black Friday is op 27 november

De beste Black Friday deals van België vind je elk jaar op onze site. We verzamelen alle deals in een handig overzicht zodat jij niets misloopt. Klik hier om alle solden te zien!