Wat is Black Friday?

Deals Winkels
Wat is Black Friday?

Black Friday is een bijzondere dag in de Verenigde Staten. Hoewel de naam wel wat lijkt op de zwarte zaterdag die wij in België kennen, heeft het er niets mee te maken en valt het in een compleet ander seizoen. Het is de dag na Thanksgiving Day waarop alle werknemers nog vrij hebben. Tevens is dit het startpunt voor de meeste mensen om te beginnen met de inkopen voor de Kerst. Hier hebben de winkels uiteraard handig op ingespeeld door spectaculaire aanbiedingen neer te zetten speciaal voor de Black Friday. Sommige winkels geven zelfs kortingen tot 70%. De kans is bijzonder groot dat je op deze dag enorme kortingen kunt krijgen op duizenden producten.

Wanneer is Black Friday

Dit jaar is Black Friday op vrijdag 25 november 2022 is het dit jaar Black Friday. Black Friday heeft net als Thanksgiving Day geen vaste datum, maar wel een vaste dag. Thanksgiving Day is alle jaren de vierde donderdag van november, Black Friday is dus standaard de dag die hierop volgt. Er is dus geen vaste Black Friday datum, maar het is letterlijk niet te missen voor de mensen in de Verenigde Staten. Alle winkeliers hebben de aanbiedingen al een ruime week van tevoren overal staan, en aangezien het de dag na Thanksgiving Day is, zijn er genoeg mensen die tijdens het feestmaal bespreken waar zij de volgende dag de beste koopjes denken te scoren.

Geschiedenis van Black Friday

Er gaan verschillende theorieën rond over de geschiedenis van Black Friday. Volgens velen verwijst de naam naar de verkeersdrukte op de dag na Thanksgiving Day. De benaming komt hier in ieder geval wel vandaan: De term werd voor het eerst openbaar gebruikt in 1965. Een andere verklaring voor de naam (die naar alle waarschijnlijkheid onjuist is, maar wel amusant is) is dat de winkeliers na deze dag voor het eerst in de zwarte cijfers komen te staan. Dat zou betekenen dat de winkeliers in Amerika tot eind november verlies zouden draaien, en pas na Black Friday weer winsten noteren. Hoewel dit niet waar is, geeft het wel aan hoe groot Black Friday in Amerika is.

Black Friday in België

Black Friday is een dag in de Verenigde Staten die gekoppeld is aan een feestdag in de Verenigde Staten. Maar vergis je niet, in België begint het door de hoge kortingen ook steeds meer op een feest te lijken. Sommige winkels stunten helemaal door de deuren veel eerder open te gooien en later te sluiten. In België worden de aanbiedingen en kortingen ook ruim van tevoren aangekondigd, zodat de winkels zoveel mogelijk klanten aan weten te trekken. Black Friday wordt alsmaar groter en groter, dit heeft er zelfs toe geleid dat we nu vaker spreken van een Black Weekend of zelfs een Black Week. Iedereen houdt natuurlijk van aanbiedingen op hun favoriete producten, daarom is het niet raar dat Black Friday zo populair is geworden.

Veel mensen starten tijdens Black Friday met inkopen doen voor kerst. Wanneer jij nog geen cadeaus hebt gekocht voor de feestdagen is het een goed idee om dat tijdens Black Friday te doen. Hierdoor bespaar je veel geld en heb je alles ruim op tijd in huis. Vaak hebben bezorgdiensten lange vertragingen tijdens de feestdagen. Ook daarom is het verstandig om de cadeaus daarvoor al in huis te halen. Uiteraard kan je ook jezelf verwennen door op Black Friday eindelijk dat product te kopen waar je al maanden over twijfelt. Door de enorme korting ga je het daarna zeer waarschijnlijk niet meer zo goedkoop vinden. Deze deals vind je rondom Black Friday op onze website. Wanneer er een nieuwe deal beschikbaar is wordt hij direct toegevoegd aan het deals overzicht. Zo mis jij niets.


Deals Winkels